COMPONENTS

Aquest apartat de la web serà el més semblant a la part dels ingredients d'una recepta. Us detallarem amb la màxima precisió els nostres components, la seva funció en el projecte i el seu preu aproximat perquè pugueu saber exactament el que necessiteu.

Primerament, seria interessant distingir entre dos tipus de materials, els electrònics (dels quals donariem molta importància al Trackuino) i altres materials no electrònics com ara el globus o el paracaigudes.

 

Dins dels components electrònics destacariem sistemes de localització i també sistemes de captació de dades:

  • Sistema GPS:

Aquest és un dels únics aparells que funciona descentralitzat del sistema Trackuino. El que farem servir és un "GPS Tracker" amb una precisió d'entre 5 i 10 metres segons la zona. Funciona amb una targeta SIM i utilitza cobertura mòbil, de manera que en trucar al número de la targeta, el GPS penja i envia un missatge amb les coordenades en què es troba, sempre que el GPS tingui cobertura. Si no és així, "el telèfon marcat està apagat o fora de cobertura".  La xarxa usada és el sistema GSM, un estàndard mundial de segona generació (2G) per a telefonia mòbil.​

  • Sistema Trackuino:

El Trackuino és un dels components fonamentals i més complexos del nostre projecte. Serà l'encarregat de centralitzar totes les dades captades al llarg del vol. No només això, sinò  que gràcies a l'integració d'un radiotransmissor al sistema, podrem rebre totes aquestes dades en directe en una pagina web de radio-aficionats.

 

La base del trackuino és la placa d'Arduino UNO; aquesta és una placa de circuit imprès simple basada en el microcontraolador de codi obert provinent de wiring, un llenguatge de programació semblant a C++. Té l'objectiu de fer més simple i accessible el disseny de circuits electrònics amb microcontroladors.

Dit en altres paraules, Arduino es pot utilitzar per desenvolupar objectes intereactius autònoms o pot ser connectat a programari de l'ordinador.

Donar unes ordres mitjançant programació informàtica perque el hardware de l'aparell compleixi les ordres i intruccions donades.

En el nostre cas, soldarem diversos components i sensors sobre una placa base que farà la funció d'extenció i aquesta anirà conectada als ports de la nostra placa Arduino UNO.

Obviant els components més petits i simples com ara restències, fusibles, pulsadors..  necessaris per a la construcció de tot el sistema, explicarem breument els aparells soldats a la placa base.

Primerament, el sistema GPS, per quan la sonda superi l'alçada de 3000 metres.  Aquest instrument serà clau per dues principals causes. La primera, ens servirà per saber on està en tot moment incloent-hi l’altitud i la posición en el pla, la segona, ens ajudarà a trobar la sonda un cop hagi aterrat si es troba en un lloc amb possibilitat de connectar amb els repetidors, ja que es transmet per radiofreqüència . En concret, el model utilitzat és el “SparkFun Venus GPS with SMA Connector”.

Termòmetre interior: ​

Aquest, serà el sensor de temperatura que es trobarà directament fixat en la placa base del nostre petit ordinador, d’aquesta manera sabrem, en tot moment la temperatura que fa a l’interior des del sòl.

 

Temòmetre exterior:

Molt similarment al segon, serà un sensor de temperatura amb uns cables per poder-lo situar a l’exterior travessant la capsa de tal manera que ens indiqui la temperatura de l’exterior.

Sistema radiofrequència:

Aquest és l’instrument clau per poder retransmetre en temps real i emmagatzemar els resultats obtinguts, sense ells la nostra placa és, simplement, inútil.

Som estudiants del CIC que estem realitzant el treball de recerca, estem molt apassionats amb la idea i ens volem deixar la pell cada dia per poder dur a terme l'enlairament satisfactòriament.

Contacte:
radio
strat@gmail.com

-Barcelona

 

 

QUI SOM ?
Sequence-01.Still001-980x551
Sin título
Radiosonde-start_hg (2)
Copia de vlcsnap-2011-05-23-04h32m06s0
earth-from-space-western
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now